Dit werk is een unieke bijdrage aan de geschiedenis van het Brits trotskisme en daarmee ook aan de geschiedenis van het trotskisme tout court. Ted Grant vervoegde in de late jaren ’20 de Trotskyist Left Opposition in Zuid-Afrika. Eind 1934 emigreerde hij naar Groot-Brittannië en sloot zich aan bij de trotskisten in de Independent Labour Party en vervolgens de Labour Party. Tijdens de oorlog werd Grant de belangrijkste theoreticus van de Workers’ International League en later de Revolutionary Communist Party.

Het boek beslaat de historische gebeurtenissen van de periode, inclusief de persoonlijke herinneringen van de auteur en zijn rol in gebeurtenissen. Het begint bij het debat over het trotskisme in de British Communist Party in 1924 en eindigt met het uiteenvallen van de Revolutionary Communist Party in 1949 en het startpunt van meer dan 30 jaar werk binnen de Labour Party. Ted Grant was de stichter en politieke leider van de 'Militant Tendency’, die de leiding van Labour gedurende lange tijd nachtmerries bezorgde. Uiteindelijk werd Ted Grant samen met de redactie van de Militant uitgesloten in 1983, maar hun strijd resulteerde in de grootste successen van het naoorlogse trotskisme.Een postscriptum van Rob Sewell, nationaal organisator van de Militant doorheen de jaren ’80, actualiseert deze unieke geschiedenis.

Ted Grant is een monument in de geschiedenis van het marxisme. Dit boek is het relaas van het leven van een trotskistische pionier. Het zal onmisbaar zijn voor studenten in de politieke geschiedenis en is bovenal een inspiratie voor iedereen die tracht de wereld te veranderen.

U kan dit werk van 310 bladzijden voor 10 euro + 3 euro verzendingskosten bestellen bij de redactie van Vonk op het volgend adres: Handelstraat 53, 2060 Antwerpen, tel. 03/295.58.19, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle stortingen op rekeningnummer 001-1370273-30 op naam van Vonk met vermelding ‘History of British Trotskyism’.