Jongeren

Vorige week hield het Nieuw-Solidaristisch Alternatief, een obscure neofascistische organisatie, een betoging. Aangezien de linkse studentenverenigen tegen een normalisering zijn van expliciet fascistische organisaties en hun verwerpelijke racistische en gewelddadige gedachtegoed, besloten zij een vreedzame protestwake voor het stadshuis te houden. Een ongedisciplineerde tegenactie zonder een groot draagvlak binnen de linkerzijde, onder migranten en vakbonden, op het moment van de N-SA-betoging zelf zou toch maar tot provocaties en geweld leiden.
De nieuwe, herwerkte versie van 'Marxisme voor Dummies' is van de persen gerold... Deze lijvige brochure (48 pagina's) is vanaf nu te koop aan 2 euro.
We presenteren hier de komende activiteiten van Vonk: Marxistische Studenten Gent.
Deze week zal het laatste campagnemoment plaatsvinden op donderdag 24 september in Gent in het Geuzenhuis. Op zaterdag 26 september zullen de verkiezingen plaatsvinden in Brussel. Naar aanleiding van deze verkiezingen heeft Vonk: Marxistische Studenten een kort interview afgenomen met Thomas Van Bellingen, dat wij hier publiceren.
De verkiezingen waren een leerrijke periode voor de jonge marxisten van VMS. Naast het ondersteunen van de campagne van de SP.a-Rood-kandidaten kwamen ze in contact met de propaganda van diverse burgerlijke partijen en de reacties van mensen in de straat.