Jongeren

Verleden zaterdag hield Vonk haar startdag. Ons centraal thema wordt de solidariteit met de revolutie in Venezuela. Het voorbeeld van Venezuela en het hele continent in opstand wordt aangewend om de noodzaak van een echt socialistisch alternatief uit te leggen op de hel van het kapitalisme.
Op 11 augustus was er in het kader van het 16e Wereld Jongeren Festival een bijeenkomst over militarisme met duizend deelnemers uit Venezuela en andere landen. Een van de sprekers was Alan Woods. We geven hier een verslag van zijn toespraak en de meeting.
De VS hebben in Europa momenteel 480 nucleaire wapens opgesteld staan, onder andere in België. Dat is het dubbel van wat waarnemers aanvankelijk dachten! Komende zaterdag 16 april is er opnieuw een grote Bomspotting.
Vandaag is in Caracas het 16e Wereldfestival voor Jongeren en Studenten van start gegaan. Duizenden jongeren van over heel de wereld komen samen in de hoofdstad van Venezuela om te discussiëren over linkse politiek en hun steun te betuigen aan de Bolivariaanse Revolutie onder leiding van president Chavez. Ook de International Marxist Tendency waartoe Vonk behoort, neemt deel aan deze internationale meeting met een delegatie vanuit Venezuela zelf en een internationale delegatie samengesteld uit kameraden van Mexico, de VS, Italië, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland en België. Alan Woods is tevens officieel uitgenodigd om te komen spreken. Hier kan je een van de pamfletten lezen die de IMT daar verdeelt. In de loop van de week volgen verslagen vanuit Caracas.
We publiceren nog een aantal foto's van de anti-Bush betoging in Hasselt.