Jongeren

Hier volgen een aantal foto's van de anti-Bush actie in Antwerpen.
Weken op voorhand waren we met onze lokale Geelse actiegroep Acting Open Minds (AOM), begonnen met flyers en affiches te verspreiden tegen de komst van Bush. Deze oproep werd ondersteund door 11.11.11-Geel, ACV-Kempen en de Derde Wereldraad van Geel. Het werk heeft geloond, want de betoging startte met zo’n honderd man.
“Jullie hebben het gedaan, jullie hebben het gedurfd”, reageerde een duidelijk blije maar vermoeide student op het einde van de betoging. Honderd twintig betogers, voornamelijk schoolgaande jongeren, trokken door de koude en winderige straten van Hasselt op de derde anti-Bushdag.
Op initiatief van Vonk, het Anti-Oorlogscomité Kust en de Oostendse actiegroep Bulldozer hielden zo’n 45 mensen op 22 februari een ludieke maar strijdbare actie op het Wapenplein. De groep, die de steun kreeg van Animo en Attac, werd ook vervoegd door enkele socialistische vakbondsmilitanten en een tiental scholieren.
Weerbericht: afwisselende bewolking en lichte sneeuw. Maar toch staakten in Antwerpen meer dan 500 jongeren tegen het bezoek van Bush aan België. Ook in Kalmthout nam de jeugd het voortouw. Proficiat aan al degenen die de kou trotseerden!