Op 22 februari komt Bush naar Brussel om de EU en het hoofdkwartier van de Navo te bezoeken! Nochtans moet de meerderheid van de Belgische bevolking niets van deze massamoordenaar hebben. Hij is hier niet welkom! En toch laat de regering hem in ons land toe.

Dus zullen we zelf moeten tonen wat we van Bush denken. Redenen zijn er te veel om op te sommen, maar laat ons er toch enkele geven:

De ‘oorlog tegen het terrorisme’ heeft de wereld veel onveiliger gemaakt. In de eerste plaats natuurlijk in Irak en Afghanistan. Volgens het Britse blad The Lancet, een medisch vakblad dat niet meteen bekend staan om zijn radicale standpunten, bedraagt het aantal doden in Irak sinds het begin van de oorlog niet minder dan 100.000.

De vertegenwoordigers in het Witte Huis nemen graag het woord ‘mensenrechten’ in de mond als het hen uitkomt. Nochtans weigeren ze om Amerikanen te laten berechten door het Internationaal Strafhof. Mensenrechten tellen niet voor hen, wat ze bewijzen in Guantanamo of Abu Ghraib. En natuurlijk gelden mensenrechten evenmin voor bevriende regimes zoals in Israël of Colombia. Of Irak in de jaren ’80, toen Saddam met wapens van de VS duizenden mensen de dood injoeg.

Onze veiligheid is er overigens ook niet op vooruitgegaan. Het terrorisme is nog nooit zo verspreid geweest. Vooral gewone mensen zijn daar het slachtoffer van, zoals in Spanje. Daar was de slogan tegen de regering dan ook “jullie oorlog, onze doden”. Door de politiek van Bush vinden extreem-rechtse terroristen dagelijks nieuwe leden. Vroeger waren Al Qaeda en de Baath-partij van Saddam aartsvijanden van elkaar. Door de inval in Irak werken ze nu samen.

Het beleid van Bush dreigt eveneens de levensduur van de gehele mensheid drastisch te beperken. De aarde is aan het verstikken door de oliemultinationals, de auto-industrie en andere grote vervuilers. Bush doet er echter alles aan om een deftige milieuwetgeving tegen te houden, want daardoor zouden die grote bedrijven (inclusief die van zijn familie) minder winsten maken.

Bush luistert naar de multinationals, niet naar het gewone volk

Uiteraard bedenkt Bush dit beleid niet zelf, hij kan amper denken. Die ideeën krijgt hij van zijn kapitalistische vriendjes, met name de eigenaars van multinationals en grote banken. Zij willen hun winsten zien stijgen en daarom heel de wereld veroveren. Bush verlaagt in de VS de belastingen voor de rijken, en verlaagt tegelijk de (weinige) uitkeringen voor de armen. Wij zijn dus niet tegen alle Amerikanen.

De meeste gewone werkende Amerikanen hebben geen voordeel bij Bush, integendeel. Maar aangezien de Democraten weinig verschillen, vertikken miljoenen Amerikanen het om te gaan stemmen. Tijdens de afgelopen jaren hebben in de VS al miljoenen mensen betoogd tegen Bush. Met ons protest willen wij hen steunen, want alleen zij kunnen de machtigste regering op aarde doen vallen.

Maar ons protest is niet alleen gericht tegen Bush. Over het Belgisch grondgebied, via onze sporen en de Antwerpse haven worden nog steeds Amerikaanse wapens uit Duitsland naar Irak vervoerd. Zo werkt de regering mee aan een koloniale bezetting die duizenden mensen het leven ontneemt. Zo maakt de regering ook van België een doelwit voor terroristen.

Blijf daarom niet alleen met je weerzin tegen Bush! Op 21 februari roept de vredes-, milieu- en mensenrechtenbeweging op voor een actie aan de Amerikaanse ambassade om 17 uur.

Ook op 22 februari moet je niet voor je TV zitten vloeken omdat hij in Brussel is. Laat zien dat hij hier niet welkom is! Voer actie in je eigen stad of gemeente. Wij roepen alvast op om dinsdag 22 februari om 13 uur te betogen op de Groenplaats in Antwerpen. Organiseer de scholieren en studenten in je school om te staken tegen het bezoek van Bush!

Wil je meer informatie over de actie bel dan naar 03/295.58.19 of 0486/93.78.64, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..