Bush is hier niet welkom. Zoveel is duidelijk als wij campagne voeren voor acties tegen zijn bezoek aan België op 21 en 22 februari. De meerderheid van de mensen die we aanspreken, gaan akkoord dat deze massamoordenaar hier niets te zoeken heeft.

Stop Bush!

Wij roepen op om 21 februari naar Brussel te trekken voor de nationale manifestatie om 17.30 uur aan de Amerikaanse ambassade (voor meer info lees www.bushwanted.orgwww.bushwanted.org). Voor de volgende dag, 22 februari, heeft Vonk het initiatief genomen om op enkele plaatsen lokale acties te organiseren zodat mensen ook in hun stad of gemeente uitdrukking kunnen geven aan hun ongenoegen. In Brussel verzamelen tal van linkse organisaties om 15 uur aan het Jubelpark voor een nieuwe nationale manifestatie. Als in heel België protestacties zich vermenigvuldigen, dan kan onze stem alleen maar harder klinken. Daarom voeren wij op de volgende plaatsen actie op dinsdag 22 februari:

- Antwerpen om 13 uur op de Groenplaats i.s.m. het Antwerps Anti-Oorlogscomité: een studenten- en scholierenstaking in navolging van de succesvolle staking twee jaarde succesvolle staking twee jaar geleden bij het uitbreken van de oorlog tegen Irak.
- Oostende om 17 uur op het Wapenplein i.s.m. het Anti-Oorlogscomité Kust en Bulldozer: ook hier gaan we voort op het elan van het grote protest in 2003het grote protest in 2003 tegen het uitbreken van de oorlog.
- Kalmthout om 16 uur op het Marktplein (aan Jeugdhuis Govio): in 2003 kwamen hier meer dan duizend scholieren op straat, op 22 februari willen zij opnieuw betogen.
- Hasselt om 16 uur op het Kolonel Dusartplein, ondersteund door diverse andere organisaties zoals studentenverenigingen, Op Naar Een Fijnere Wereld, de America Watchers, Jong Groen! enzovoort. De affiche voor deze actie kan je via deze linkvia deze link downloaden.

Met deze acties willen wij steun geven aan de miljoenen Amerikanen die Bush even hard verfoeien als ons. Zij hebben de sleutel in handen, alleen zij kunnen de waanzin van het Amerikaanse imperialisme stoppen. De laatste jaren hebben we verscheidene betogingen gezien in de VS waar tienduizenden en zelfs honderdduizenden Amerikanen hun verzet uiten tegen de kliek in het Witte Huis. Met de acties in België willen we de protestbeweging in de VS een hart onder de riem steken.

Maar we hebben ook een boodschap voor de Belgische regering: stop de medewerking met het moordzuchtige regime in Washington. Nog altijd worden onze spoorwegen en de haven van Antwerpen gebruikt voor Amerikaanse wapentransportenAmerikaanse wapentransporten van en naar Irak. Niet alleen neemt de Belgische regering zo actief deel aan de koloniale bezetting van Irak, maar ze brengt ook de inwoners van ons land in gevaar. Door die wapentransporten is België een mogelijk doelwit voor extreem-rechtse terroristen zoals die van Al-Qaeda.

Vandaar onze slogans:
- Geen koloniale bezetting van Irak!
- Belgische havens wapenvrij!

Wil je meer info of helpen met de organisatie van de acties? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 03/295.58.19 of 0486/93.78.64.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 313 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken