Bush hoort bij die ‘grote’ personen in de geschiedenis die er in slagen de diepste haat van de wereldbevolking op te wekken. Het gezicht van Bush staat synoniem voor de arrogantie waarmee Amerikaanse multinationals de wereld willen plunderen, om de zakken van stinkend rijke aandeelhouders vol te proppen. Hen interesseert maar één ding: altijd meer winst maken. Het kan hen geen zier schelen dat hun oorlogen moord en vernieling brengen, dat een groot deel van de wereld in pure armoede leeft, dat de natuur tegen snel tempo kapot gaat, dat werkmensen altijd maar jachtiger moeten leven omdat ‘de economie’ hen dwingt. Winst en macht, daaraan onderwerpen zij alles.

De wereld is onveiliger geworden. Veel mensen voelen een dreiging op de achtergrond, alsof de wereld op ontploffen staat. Je durft vaak niet meer naar het nieuws te kijken door de miserie die je huiskamer binnenrolt. Sommigen proberen die problemen dan maar te negeren. Het is echter niet omdat een struisvogel zijn kop in het zand steekt, dat het gevaar geweken is. De realiteit kan je niet eeuwig negeren, plots staat ze met een klap recht voor je neus. Wie wil er op een dag wakker worden en beseffen dat het te laat is?

We hebben nog tijd, maar de klok tikt. De problemen zullen zich niet vanzelf oplossen. Iedereen die gaat betogen, weet dat je zelf de wereld actief moet veranderen. Via een betoging kan je samen met anderen je stem laten horen, en samen sta je sterk. Betogen op zich is echter niet genoeg. De afgelopen jaren hebben nog maar eens aangetoond dat je een oorlog niet kan stoppen met betogen alleen.

Om de wereld te veranderen moeten we ons organiseren. En we moeten begrijpen wat we juist willen veranderen. De wereld begrijpen om hem te veranderen, zoals Karl Marx graag zei. Want oorlog, uitbuiting en verrechtsing zijn met elkaar verbonden. Er zit een systeem in de waanzin, en dat systeem heeft een naam: kapitalisme. Een systeem waarin de winsten van een minderheid belangrijker zijn dan de behoeften van de meerderheid.

Het kapitalisme dient dringend vervangen te worden door een sociale maatschappij, door echt socialisme. Geen gemakkelijke taak, iets wat je niet alleen kan doen. Je moet daarvoor met veel zijn. Daarom zijn wij georganiseerd in de marxistische stroming Vonk, niet alleen in België maar internationaal. Wij vechten voor de belangen van de gewone mens, van Italië over Venezuela tot Pakistan, en vele andere landen. Ook in de VS, in de buik van het beest.

Als je de wereldwijde waanzin wil stoppen, sluit dan aan bij Vonk. Contacteer ons zodat we kunnen overleggen wat jij kan doen om de maatschappij te veranderen. Je kan ons bereiken via telefoon op 03/295.58.19 en 0486/93.78.64, of via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..