Algemeen

Patrick Hens interviewde Ellen Verryt in verband met de huidige toestand van het Verzet in Honduras. Ellen werkt bij Wereldsolidariteit, de derdewereldorganisatie van de christelijke arbeidersvereniging (ACW), en bracht onlangs een bezoek aan Honduras.

Op 28 november werd in het wijkcentrum "de Groene Loper" een avond over Latijns-Amerika georganiseerd door de plaatselijke SP-afdeling. Er waren een aantal sprekers uitgenodigd en een deel van de film van Handen Af van Venezuela, No Volveran, werd vertoond.

Deze zaterdag 21 juni gaat in het hartje van Brussel een belangrijk solidariteitsmoment door met een continent in opstand tegen het kapitalisme. Een lovenswaardig initiatief van de socialistische vakbond. De campagne Handen Af van Venezuela zal daar ook aanwezig zijn.
Net 35 jaar na de staatsgreep tegen Allende zaaien paramilitaire groepen terreur in Bolivia. In Venezuela werd een samenzwering ontdekt. Daarom organiseren we komende vrijdag een actie tegenover de Amerikaanse ambassade.
De succesvolle bemiddeling van Chavez voor de bevrijding van gijzelaars in Colombia heeft de alarmbel doen rinkelen bij de oligarchie en het Amerikaanse imperialisme. De Colombiaanse president beschuldigt Ecuador en Venezuela van medeplichtigheid in de activiteiten van de guerrilla en stuurt zijn leger.