We publiceren hier een oproep van onze Marokkaanse kameraden van de Ligue d’Action Communiste.
Tijdens de mobilisatie van de Marokkaanse massa’s op 20 februari tegen het despotisme en de onderdrukking is de tirannieke monarchie een felle campagne van repressie tegen demonstranten begonnen. Er zijn helikopters, wapenstokken, traangas, plastic kogels en munitie gebruikt en politiewagens reden recht op de demonstranten in. Naast de repressie in de straten werden er door de ordetroepen willekeurige arrestaties uitgevoerd, waarbij men inbrak in huizen en er ook geplunderd werd. De heftige repressie ging de volgende dag gewoon door, met meer slachtoffers tot gevolg. Minstens negen mensen werden gedood en vele anderen zijn gewond. Het aantal arrestaties is tot nu toe onbekend.

De militanten van de Ligue d’Action Communiste, die samen met het volk op straat zijn gekomen, waren het doelwit van deze repressie, die ging van intimidatie tot achtervolgingen en arrestaties. Op 21 februari werd onze kameraad Moncef Laazouzi, een student op de universiteit Mohamed Ben Abdellah in Fes, door de politie ontvoerd en gemarteld. Later hebben we vernomen dat hij opgenomen was in het Universitair Ziekenhuis in Fez, met verschillende wonden, breuken en een interne bloeding van de alvleesklier. Deze letsels vereisen operaties.

Wat onze kameraad heeft meegemaakt is symbolisch voor de repressie tegen al onze mensen, de andere linkse stromingen en de gehele arbeidersbeweging, en dit alles in een volledige mediastilte. Maar wij zijn duidelijk: ondanks de repressie zullen wij onze strijd voort zetten tot de definitieve omverwerping van het dictatoriale en uitbuitende systeem.

Wij roepen alle internationale activisten en de internationale arbeidersklasse op om hun solidariteit te tonen met de arbeiders en de jeugd van Marokko en met alle slachtoffers van de repressieve monarchistische staat. We eisen een onmiddellijke stopzetting van deze campagne van arrestaties en moorden die onverminderd voortgaat. Alle verantwoordelijken voor deze gruwelijke misdaden moeten worden berecht. Wij roepen op tot verschillende acties van solidariteit: sit-ins bij de Marokkaanse ambassades, de goedkeuring van solidariteitsresoluties in de vakbonden en linkse organisaties, jeugdorganisaties enzovoort.

U kunt ook uw brieven en berichten van protest en verontwaardiging sturen naar onderstaande adressen:

Marokkaanse minister-president Fax: 00212 537761777
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Minister van Binnenlandse Zaken
Fax: 00212537767404 of 00212537761777
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Minister van Justitie 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zet het volgende adres in CC: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kracht van de arbeidersklasse zit in haar samenwerking: Proletariërs aller landen, verenigt U!

 

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken