Afbeelding: Esquerda Marxista

De Braziliaanse afdeling van de Internationale Marxistische Tendency is geconfronteerd met een online aanval van een anoniem individu in een poging om onze revolutionaire ideeën het zwijgen op te leggen. We willen onze volledige steun en solidariteit betuigen aan de Braziliaanse kameraden van Esquerda Marxista en kameraad Johannes Halter, die zowel persoonlijke bedreigingen als bedreigingen aan het adres van zijn familie heeft doorstaan. We vragen al onze lezers om de campagne te steunen door een boodschap van solidariteit te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op zaterdag 12 september bedreigde een hacker Johannes Halter, de moderator van Esquerda Marxista's Instagram-pagina. De hacker dreigde alle persoonlijke en adresgegevens van Johannes Halter, evenals die van zijn familieleden, vrij te geven aan de groep die hen inhuurde om dit te doen. Eerst zei hij dat hij was ingehuurd door "iemand", daarna zei hij "de groep mensen die mij hebben ingehuurd", gevolgd door "we gaan het doen". Of deze persoon nu een criminele hacker is die betrokken is bij chantage, een huurling in dienst van een extreemrechtse groep of een lid van een anticommunistische groep, Esquerda Marxista zal zich niet laten intimideren en deze persoon zal zich moeten verantwoorden voor wat hij doet. Aan het einde van dit artikel staat een link naar de Instagram-pagina die werd bedreigd.

Lees het origineel in het Portugees.

Volgens de hacker werd hij ingehuurd om Johannes Halter te chanteren om hem te dwingen de pagina te deactiveren. De hacker gebruikte de codenaam "Asag", en belde vanuit een WhatsApp-nummer van Amerikaanse origine +1(509)587-0987. Esquerda Marxista's Instagram-pagina blijft actief en blijft revolutionaire ideeën verspreiden. Dit was de zoveelste aanval op Esquerda Marxista, dat al verschillende pogingen heeft doorstaan om de website te hacken en de organisatie te intimideren.

Esquerda Marxista en haar verantwoordelijken hebben al verschillende rechtszaken, arrestaties en aanvallen van de politie ondergaan voor de ideeën en acties die zij verdedigen en uitvoeren. Ze hebben ook te maken gehad met fysieke aanvallen door rechtse groeperingen tijdens demonstraties, bedreigingen van hun leden en heimelijke aanvallen op hun activisten en kantoren. Livraria Marxista, die door de groep in São Paulo wordt onderhouden, is al het doelwit geweest van verschillende politie-invallen, diefstallen en vandalisme.

Dit zijn intimiderende en dwingende manieren die staatsagenten, reactionairen, fascisten en semi-fascisten gebruiken om te proberen hun programma en ideeën te laten zegevieren. De communistische strijdmethode daarentegen is altijd gebaseerd geweest op het openlijk uiten van onze ideeën, de invloed van deze ideeën en de massale strijd. Daarom vragen wij alle organisaties die beweren werknemers te vertegenwoordigen, evenals intellectuelen en activisten die geloven in democratische vrijheden en het recht op vrijheid van meningsuiting en organisatie, zich uit te spreken en deze verachtelijke poging van dit reactionaire schorem, dat de ouders van een activist zonder scrupules bedreigt, aan de kaak te stellen.

Het is geen toeval dat deze chantagedaad tegen Esquerda Marxista en haar journalist plaatsvindt op een moment dat de federale afgevaardigde Eduardo Bolsonaro (PSL-SP) wetsvoorstel 4425/2020 indient. Dit voorstel van de zoon van de president stelt nazi-verontschuldiging gelijk aan de verdediging van het communisme en stelt een gelijke criminalisering van beide politieke stromingen voor.

Deze aanval op Esquerda Marxista is een gevolg van de reactionaire politiek van Jair Bolsonaro, de ontaarde kliek om hem heen, en zijn volgelingen. In het huidige klimaat zijn er voortdurend prikkels voor geweld tegen de pers, individuele journalisten en elke politieke tegenstander of oppositiepartij. Niet toevallig wees Jair Bolsonaro, nog voordat hij werd gekozen, het communisme aan als zijn grootste vijand.

Wij herhalen de oproep om aan te sluiten bij de campagne om deze aanval op de vrijheid van meningsuiting en organisatie aan de kaak te stellen. Klaag de aanval aan en maak een zo groot mogelijke impact op websites, sociale netwerken en discussiefora!

Hieronder vindt u screenshots van de bedreigingen en een audio van de chanteur. De inhoud hieronder is door Esquerda Marxista vervaagd om de familie van onze kameraad Johannes Halter te beschermen. Het gesprek met de crimineel werd uitgevoerd door Esquerda Marxista.

De bedreigde instagrampagina is https://www.instagram.com/esquerdamarxista/

Onze Facebook-pagina is https://www.facebook.com/EsquerdaMarxista/

Stuur een solidariteitsboodschap naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beluister hier de audio.

Bekijk hieronder de berichten van de criminele huurling.

image1

image2

image3

image3

image5

image6

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 324 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken