Kameraad Manzoor werd vrijdag gearresteerd in Gujranwala, een stad 60km van Lahore. Hij was de lange mars van Lahore naar Islamabad aan het leiden, die gestart was op 13 november van Lahore naar Kasur en Okara.

In het tweede deel van de lange mars bereikten ze Faislabad en dan Sheikhupura. Donderdag gingen ze verder van Sheikhupura naar Gujranwala.

Vrijdag waren ze aan het verzamelen aan het oude station in Gujranwala om verder te gaan naar Gujrat met duizenden mensen, waaronder arbeiders van de PPP en jeugd.

De politie en inlichtingendiensten volgden kameraad Manzoor van dichtbij, maar zij slaagden er niet in Manzoor uit de betogende massa te halen om hem te arresteren.

Hierop beukte de politie hard in op de betoging, en gebruikte brutale maatregelen om te betogers uiteen te drijven. Ze vochten moedig terug tegen de politie, maar deze waren toch in staat kameraad Manzoor te grijpen samen met andere lokale leiders in Gujranwala.

Nu zit kameraad Manzoor in hechtenis in het ‘Model Town Police Station' in Gujranwala samen met honderden andere arbeiders en partijactivisten.

Wij roepen alle arbeiders en organisaties op om protestberichten te sturen naar hun lokale ambassades. Er moet gebeld worden naar de ambassades en consulaten om zo de noodzakelijke druk op het regime te zetten om Manzoors vrijlating te verzekeren. Je kunt informatie over de Pakistaanse ambassades en consulaten in uw land hierhier vinden. Stuur steun- en solidariteitsberichten naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.