Beste kameraden en vrienden,

Na de vele aarzelingen en vertragingen, in het bijzonder wegens de brutale moord op Benazir Bhutto en honderden van haar aanhangers, zullen de Pakistaanse parlementsverkiezingen plaats vinden op 18 februari. Deze verkiezingen verschillen van alle vorige die in Pakistan zijn gehouden. We hebben een oproep gekregen van drie kandidaten gesteund door de Pakistan Trade Union Defence CampainPakistan Trade Union Defence Campain. Zij staan voor een duidelijk socialistisch programma.

Ze komen op in drie zeer diverse gebieden van Pakistan - van Karachi, het hart van het proletariaat, tot de tribale regio Waziristan. Hun strijd voor een stem zowel tegen het islamitische fundamentalisme als tegen de lakeien van het imperialisme, heeft echter overal een grote weerklank.

Dit maakt deze verkiezingen van groot belang voor arbeiders, boeren en iedereen op deze aarde die zich wil verzetten tegen armoede en onderdrukking. Manzoor AhmedManzoor Ahmed, Ali WazirAli Wazir en Riaz LundRiaz Lund staan voor een socialistische federatie van het Zuid-Aziatische subcontinent en voor wereldrevolutie. Als deze verkiezingen eerlijk verlopen, zullen deze kandidaten winnen. Arme mensen in heel Pakistan verzamelen enthousiast fondsen voor hun campagne. Maar ze staan tegenover de rijkste mensen van Pakistan. Ze hebben onze hulp nodig.

Wat kan je doen? We moeten mensen, internationaal, bewust maken van deze campagne, dus gelieve deze oproep en het bijhorende pamfletbijhorende pamflet zo wijd mogelijk te verspreiden. Organiseer bijeenkomsten om de huidige situatie in Pakistan uit te leggen, evenals het programma waar onze kandidaten voor staan. Breng het onderwerp op tafel in je vakbond of in de linkervleugel van je partij. Maak je klaar voor mogelijke protestacties indien er fraude tegen hen zou worden gepleegd.

Je kan een donatie doen op het volgende Belgische rekeningnummer voor Pakistan: 001-2559675-18

Wij danken je alvast,

de redactie van Vonk en van In Defence of Marxism

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 319 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken