riazlundRiaz Lund (foto), een leidinggevende kameraad van de Pakistaanse afdeling van de IMT en een gekend arbeidersactivist in Karachi is vandaag in koelen bloede door gangsters aangevallen. Zij vuurden in een brutale en laffe aanslag drie kogels op hem af, twee in de buik en één in zijn borst. Op dit ogenblik hebben we nog geen precieze details van de aanval. We ontvingen dit korte bericht van een kameraad: “Mijn dierbare vriend en kameraad Riaz Lund is zonet beschoten in een terroristische aanslag. Twee jaar geleden was hij al het slachtoffer van een kogelregen, in opdracht van MQM. Hij was een geliefkoosd doelwit door zijn niet aflatende strijd voor het socialisme in de hel op aarde die Pakistan is. Al onze gedachten en ons revolutionaire vuur zijn bij hem! Hij is niet alleen één van de meest aangename mensen die ik ken maar ook een zeer toegewijde, serieuze revolutionair. We hebben geen behoefte aan martelaren! Hoewel zijn toestand kritiek is, zal Riaz ongetwijfeld herstellen en de strijd verderzetten waartoe al de kameraden van de IMT zich geëngageerd hebben: onvoorwaardelijk tot de socialistische revolutie”

Uit dit korte bericht kunnen we afleiden dat, ondanks de erge verwondingen, kameraad Riaz het zal overleven en dat het onmiddellijke levensgevaar geweken is. Enkele jaren geleden werd hij beschoten en gewond door de gangsters van de fascistische MQM. Hij overleefde deze aanslag en we hopen van ganser harte dat hij ook hier doorheen zal komen en zal blijven leven om te vechten tegen de contrarevolutionaire krachten die Pakistan overspoeld hebben in de golf van het rotte kapitalisme.

Riaz is een voorbeeld en een vechter in dienst van de Pakistaanse arbeidersklasse. Hij is een leidinggevende figuur in de Campagne voor de Verdediging van Pakistaanse Vakbondsrechten (PTUDC) en een gekend persoon in de linkse middens in Karachi. Hij is zeer begaan met de internationale strijd en met de IMT. Hij maakte slechts enkele weken geleden deel uit van de Pakistaanse delegatie op het Wereldcongres van de IMT in Griekenland. We publiceren hieronder enkele foto’s van het Congres en een artikel dat verscheen in de Pakistaanse pers.

“Riaz Baloch werd drie keer beschoten in het Landhi Manzil Pump gebied in Karachi” berichtte de Express News “de daders lieten hem zwaargewond achter.”

“Op zijn weg naar de universiteit, vielen niet-geïdentificeerde mannen hem aan in een poging om hem te vermoorden en te beroven, meldde de politie. Hij werd opgenomen in het Jinnah ziekenhuis, volgens de dokters was zijn toestand kritiek. De kogels troffen hem twee maal in de buik en eenmaal in zijn borst. Na een eerste vaststelling van de politie bleek dat er geen kogelgaten in de auto waren, wat hen deed veronderstellen dat de daders zich in de auto bevonden op het ogenblik van de aanslag” stond in de Tribune van 13/9/2014 te lezen.

Deze laffe aanslag zal helemaal niet de strijdwil van de Pakistaanse marxisten breken! Zij zijn het gewoon om te leven in onmenselijke omstandigheden en gevaar. Maar in deze moeilijke tijden is het nodig dat zij voelen dat zij niet alleen staan!

Socialisten, revolutionairen en vakbondsmensen van over de gehele wereld zouden hun afkeer van deze moorddadige aanslag wereldkundig moeten maken en hun solidariteit uitspreken voor de kameraad Riaz Lund Baloch, voor de PTUDC en voor alle kameraden die strijden tegen onrecht en onderdrukking in Pakistan. (Stuur je boodschappen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Een Rode Groet/Lal Salaam voor de kameraden in Pakistan! Hun strijd is onze strijd! Een aanslag op één van ons is een aanslag op ons allen! Laat dit onze inspanningen om een eind te maken aan de nachtmerrie van het kapitalisme verdubbelen!