Sinds donderdag 7 januari voeren arbeiders en bedienden actie aan de poorten van AB Inbev te Leuven en Jupille. Dinsdag 12 januari hebben de werknemers van Hoegaarden spontaan de poorten van hun brouwerij gesloten. Er komt geen vrachtwagen meer in of uit. De directie van AB Inbev heeft immers een nieuwe collectieve ontslagronde aangekondigd waarbij ditmaal bijna 300 werknemers bij de vuilnisbelt worden gezet." "De hebzucht en geldhonger van deze multinational is onverzadigbaar. AB Inbev is al lang geen brouwer meer maar een beleggingsmaatschappij met woekerdividenden voor haar aandeelhouders, waaronder nota bene de rijkste families van dit land.

Deze sociale kaalslag heeft helemaal niks van te maken met de economische crisis.Terwijl tienduizenden arbeiders en bedienden in dit land in de werkloosheid gedumpt worden of de loonkost via de tijdelijke werkloosheid naar de gemeenschap wordt gedraineerd, is een winst van 3 miljard € in 2009 en een rendement van 18 % op de uitgekeerde dividenden niet voldoende voor deze biergigant. Voor 2010 voorzien zij 945 miljoen € aan dividenden. Uit te keren aan de aandeelhouders.

Meer zelfs, als CEO Carlos Brito erin slaagt om met dit perfide ontslagplan een versnelde schuldafbouw te realiseren en het dividendenrendement nog kan verhogen tegen 2013, wacht hem "een aalmoes" van een vette 80 miljoen € bovenop zijn nu al riante gage.

De vakbonden bij AB Inbev weigeren mee te denken met de logica van dit soort pervers kapitalisme. Zij zijn vastberaden en klaar om een lange en harde confrontatie aan te gaan.

Zij doen daarom een oproep naar alle vakbondscentrales en syndicalisten om hen daarin te steunen.

Dit kan door uw solidariteit te tonen:

* met een bezoek aan de piketten van de bedrijfssites van AB Inbev in Leuven, Jupille en Hoegaarden
* of door een solidariteitsmail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ACV-ABVV AB Inbev

Ga ook naar de Facebookgroep: http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=279931841927http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=279931841927

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken