“Er zijn twee mogelijke verklaringen en geen van beide zijn voor ons aanvaardbaar. De eerste bestaat erin te beweren dat de onthullingen rond de moord op mijn vader te veel verantwoordelijken van het Marokkaanse regime zou bekladden. Het gekende “raison d’état”, het “staatsbelang” overheerst de betrekkingen tussen Marokko en Frankrijk. Een andere mogelijkheid is dat het heropenen van de dossiers de betrokkenheid van de Franse veiligheidsdiensten aan het licht zou brengen. Niet alleen bij de verdwijning van mijn vader maar ook bij de moord. Wat ook de reden is, het blijft onaanvaardbaar dat een regering zich beroept op het “staatsbelang” om de waarheid over een politieke moord te verbergen”.

De campagne voor het openen van de dossiers van de zaak Ben Barka begint stilaan van de grond te komen. Wij eisen dat de Franse regering het dossier van Ben Barka vrijgeeft, evenals alle andere dossiers die de staatsveiligheid tot nu toe beschermt om de collaboratie tussen de Franse staat en de Marokkaanse geheime diensten betreffende het gevangennemen, folteren en vermoorden van opposanten van het Hassan II-regime toe te dekken.

Stuur je protestbrieven naar de Ambassade van Frankrijk en naar de Franse Eerste Minister, Lionel Jospin, Hôtel Matigny, 75008 Paris, France. Zend eveneens een kopie via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de ouderwetse post naar La Riposte, BP 8, 94200 Ivry-sur-Seine, France.

Verdere info, analyse en interviews over de situatie in Marokko, Algerije enzovoort vind je op de website www.lariposte.com

Tijdschrift Vonk

Vonk 323 layout 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken