Met trots kondigen we aan dat de groep Nederlandse kameraden van ons een nieuwe website heeft: www.vonknl.orgwww.vonknl.org

Deze site zal regelmatig nieuwe artikelen bevatten en is bedoeld om een marxistisch geluid te laten horen binnen de Nederlandse linkse politiek en de vakbeweging.

Hier is nood aan. Het kapitalisme is in een zware crisis, en de PvdA, Groenlinks en de SP hebben allen geen socialistisch alternatief. Tegelijk heerst binnen de vakbonden nog steeds het idee dat er via kleine stapjes van alles bereikt kan worden.

De werkelijkheid is dat de kapitalisten en hun vertegenwoordigers in de rechtse partijen alleen maar bezuinigingen te bieden hebben op sociaal beleid. De tijd van enorme economische groei is over. De kapitalisten willen zelf niets inleveren, en dus moet de rest van de bevolking dat maar doen: werkende mensen, studenten, gepensioneerden, mensen met kleine bedrijfjes en uitkeringstrekkers.

De enige manier om van deze ellende af te komen is door de sleutelsectoren van de economie te nationaliseren onder controle van de arbeiders, en een einde te maken aan het kapitalisme.

Sluit je aan!

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken