Op maandag 6 augustus voerden honderden studenten actie aan de hoofdkantoren van het Instituto Politecnico Nacional (IPN) in Mexico City. Zij maken deel uit van een beweging tegen het niet toelaten van studenten op de universiteit.

Met hun actie wilden ze een antwoord van het IPN-bestuur op hun vraag om toegelaten te worden tijdens de lessen. Ze wilden druk zetten om het bestuur te overhalen tot dialoog, wat tot nu toe onmogelijk was wegens de negatieve houding van het bestuur.

In plaats van in te gaan op deze dialoog met de studenten besloten ze om hard op te treden tegen de sit-in voor de hoofdkantoren. Rond middernacht joeg de politie de studenten uiteen en verschillende werden gearresteerd. Dit komt na een reeks van steeds hardere aanvallen van de federale overheid tegen deze beweging en tegen Militante [onze Mexicaanse zusterorganisatie, n.v.d.r.] tijdens de afgelopen maanden.

Wij eisen:

 • De onmiddellijke vrijlating van al deze kameraden zonder voorwaarden en zonder aanklacht.
 • Een onmiddellijke halt aan de repressie tegen activisten van CLEP-CEDEP en van de marxistische tendens Militante.
 • Volledig respect voor de politieke rechten en vrijheid van de studenten.
 • Wij houden Felipe Calderón en Marcelo Ebrard Casaubon persoonlijk verantwoordelijk voor het fysieke, mentale en morele welzijn van de gearresteerde kameraden. De onrechtmatige president van Mexico en de gouverneur van het Federaal District zullen beschouwd worden als schuldigen wanneer hen schade wordt berokkend.

  Wij vragen al onze lezers om alert te zijn. Op 8 augustus is er een nationale dag ter verdediging van het openbaar onderwijs.

  Bewuste studenten, geef niet op, verkoop je niet.
  Arbeiders en studenten verenigd in de strijd.
  Verenigd en georganiseerd Venceremos!

  Zend aub solidariteitsboodschappen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..