Wat kunnen we leren van de Bolivariaanse Idee?

In navolging van de succesvolle bijeenkomsten in Antwerpen (15/04/06)Antwerpen (15/04/06) en Brussel (09/12/06)Brussel (09/12/06) nemen Solidaridad Latino en Handen Af van Venezuela het initiatief voor een regionale meeting in het Waasland. Daarmee willen we de vijfde verjaardag vieren van de opstand tegen de coup van Pedro Carmona.

Op 11 april 2002 pleegde de Venezolaanse heersende klasse samen met een aanzienlijk deel van de legertop, de kerkelijke hiërarchie, de corrupte vakbondsleiding en natuurlijk het Amerikaanse imperialisme een staatsgreep tegen de democratisch verkozen regering van Hugo Chavez. Ze slaagden in hun opzet en installeerden een regering onder leiding van Pedro Carmona, de voorzitter van de patronale organisatie Fedecamaras. Zoals de documentaire ‘The revolution will not be televised’ toont, schafte dit regime onmiddellijk alle democratische rechten af en Chavez werd gevangen gezet.

Dat was echter buiten de kracht van het volk gerekend. Ondanks het brutale optreden van de politie kwamen miljoenen mensen over heel het land op straat. Op 13 april klapte de dictatuur ineen. Dit was een van de heldhaftigste momenten uit de recente Latijns-Amerikaanse geschiedenis. Plots zag heel Latijns-Amerika dat door de CIA geïnstalleerde dictaturen niet onoverwinnelijk zijn. Op 14 april keerde Hugo Chavez terug als wettelijke president van Venezuela. In de jaren die volgden, toonde zijn Bolivariaanse Revolutie dat we ons kunnen verzetten tegen de machten die de wereldwijde miserie in stand houden. Venezuela heeft het socialistische project voor maatschappijverandering nieuw leven ingeblazen.

Op 14 april zetten wij dit in de bloemetjes met een debat over de lessen van de Bolivariaanse Revolutie.
Met sprekers van de Venezolaanse ambassade, Handen Af van Venezuela en het Guatemalacomité.

Plaats: CC Vrije Ateliers, Rode Kruisstraat 25, 9100 Sint-Niklaas (vlakbij station)
Deuren: 19 uur
Infostands
Mogelijkheid om na te praten met een drankje, een empanada en live muziek.
Inkom gratis
Voor meer info: 0486/937864

Voor flyer klik hierklik hier.

Tijdschrift Vonk

Vonk layout 315 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken