Cesar Zelada, de Peruaanse marxist die op valse beschuldigingen was gearresteerd in Boliviagearresteerd in Bolivia, is eindelijk vrij. Dat nieuws ontving de Spaanse Studentenvakbond van de Boliviaanse ambassade in Spanje. Blijkbaar heeft de COB, de grootste vakbondsfederatie van Bolivia, ervoor gezorgd dat mensen garant staan voor hem, zodat hij op borg vrij kan. Dit is een overwinning voor de internationale campagne, evenals de studenten- en arbeidersbeweging.

Cesar zal nog in het land moeten blijven tot zijn proces. Dat kan één of twee maanden duren. Onze campagne is dus verre van over. Volgens de Boliviaanse ambassade in Spanje hebben de chemische testen op de rugzak van Cesar ook negatieve resultaten geleverd. Als dit bevestigd wordt, dan is duidelijk dat de beschuldiging tegen hem (dynamiet meedragen) zeer moeilijk hard te maken is. Zoals we voordien al stelden, heeft zijn arrestatie veeleer politieke bedoelingen, namelijk de studenten- en arbeidersbeweging schrik aanjagen en internationale solidariteit afschrikken.

Het lijdt geen twijfel dat zijn vrijlating het direct resultaat is van de buitengewone internationale campagneinternationale campagne die we lanceerden. We danken iedereen die meewerkte aan deze campagne en zo de bevrijding van Cesar mogelijk maakte. Wanneer we meer informatie krijgen, zullen we die publiceren samen met de volgende stappen in de campagne. Hij moet immers nog voorkomen en er zitten verschillende andere politieke gevangenen in de Boliviaanse gevangenis.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken