Vroeg vandaag, op 28 november, hoorden we van de moord in Araguade moord in Aragua op Richard Gallardo, Luis Hernandez en Carlos Requena, bekende leiders van de arbeidersbeweging en leden van de Socialistische Linkse Vakbond (USI). De revolutionaire marxistische stroming CMR en FRETECO (het revolutionaire front van arbeiders in bezette fabrieken) willen hun sterke veroordeling van deze moorden uitdrukken, moorden die een aanval zijn tegen de werkende klasse van Aragua en van heel Venezuela. We willen ook ons medeleven betuigen aan hun vrienden, kameraden en familie.

Deze misdaad is het bewijs dat sicariato (politieke moorden) een echte dreiging zijn voor de revolutionaire beweging. De misdaad werd verder aangemoedigd door de straffeloosheid van contrarevolutionaire criminelen die deze betaalde moorden organiseren en betalen. Er bestaat geen twijfel dat de kleine vooruitgang die de contrarevolutie boekte tijdens de regionale verkiezingen de fascistische bendes heeft opgehitst, iets wat we al zien in een aantal staten waar de oppositie heeft gewonnen. Deze kameraden zijn de eerste slachtoffers in dit offensief van contrarevolutionaire bendes. Het doel van deze misdaad is het onthoofden van de vakbondsbeweging in Aragua en dus de meest vooraanstaande leiders te elimineren. Zij die belang hebben bij deze misdaad zijn de bazen van Aragua en Venezuela, tegen wie deze kameraden al decennia hebben gevochten. De arbeiders van Aragua, een van de meest militante groepen uit Venezuela, zullen niet bang gemaakt worden en moeten de weg van organisatie en strijd blijven volgen, de weg die de vermoorde kameraden hebben bepleit.

De CMR vraagt dat de schuldigen voor deze misdaad, zowel de materiële als intellectuele daders, gearresteerd en berecht worden. We roepen de arbeidersklasse op om zich te organiseren in de fabrieken en om te mobiliseren tegen de contrarevolutionaire dreiging via zelfsverdedigingscomités om aanvallen van de bazen en de rechterzijde te voorkomen aangezien beide bereid zijn om de arbeiders van Venezuela te vermoorden. Tegelijkertijd is het belangrijker dan ooit om de bezetting en overname van fabrieken door arbeiders te organiseren om een einde te maken aan het private eigendom van de productiemiddelen in Venezuela. De beste hommage die we aan de gevallen kameraden kunnen brengen is het voortzetten van de strijd voor de overwinning van een socialistische revolutie, iets waaraan zij al hun energie hebben besteed.

Bron: Corriente Marxista RevolucionariaCorriente Marxista Revolucionaria

Intussen heeft president Chavez de moorden al veroordeeld en opgeroepen voor de onteigening van fabrieken, lees daarover dit Engelstalige artikeldit Engelstalige artikel.

Tijdschrift Vonk

Vonk layout 315 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken