Het is zover. ‘No Volveran', de nieuwste documentaire over de revolutie in Venezuela is nu verkrijgbaar met Nederlandstalige ondertitels. Een heus karwei afgewerkt door een koppige groep medewerkers. Gedraaid door een jonge ploeg van de campagne ‘Hands Off Venezuela' uit Groot-Brittannië, kwam de film in première half mei in Antwerpse. Niet toevallig kozen we voor de legendarische filmzaal De Klappei, waar de niet minder bekende Robbe De Hert, subversieve filmmaker tot in het merg, ook zijn stek heeft. Ondanks het zeer verleidelijke terrasjesweer daagden een dertigtal mensen op. Een week later toonden we de film in het progressieve concertcafé ‘Den Tat' in Dilbeek in de Brusselse rand. Met de hulp van Hubert, de cafébaas, en een enthousiaste militant uit het Dilbeekse trokken we twintig mensen aan voor de film en het debat dat er op volgde. Het was een goede mix van mensen, jong en oud, veteranen en prille progressievellingen. Er werd ons die avond aangeboden de film ook in Gent en Brussel te draaien. Daar gaan we zeker werk van maken.

We voorzien ook een voorstelling tijdens de Deurnse ‘Villa Cabral'-week in oktober gekoppeld aan een spetterend debat. Maar hierover later meer. Het buurtcomité draagt dit initiatief. In de vakbondswereld leeft er ook interesse voor de documentaire. Zowel in de Algemene Centrale van het ABVV als in de centrale van de openbare diensten worden er plannen gesmeed voor een projectie in het najaar. Ondertussen wordt ‘No Volveran' ook gedraaid in Amsterdam op vrijdag 13 juni (1).

De Bolivariaanse Kring Nederland en jonge militanten van Handen Af van Venezuela hebben hiervoor de handen in elkaar gestoken. Zie je het zitten om deze film ook in jouw buurt of organisatie te draaien? Neem dan contact op met ons.

Je kunt de dvd bestellen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor de prijs van 7 euro (5 euro dvd, 2 euro verzendingskosten). Voor meer info over de film verwijzen we naar ‘Première van ‘No Volveran - The Venezuelan Revolution Now'.

(1) Vrijdag 13 juni 2008 om 19u30  tot 22u00, CREA, zaal A 1.04, Turfdraagsterpad 17, Amsterdam. Vanaf Centraal te bereiken met tram: 9, 4, 16, 24, 25 (uitstappen op tweede tramhalte, een na de Dam)

Tijdschrift Vonk

Vonk layout 315 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken