Donderdag 20 juli om 17u

Volgens de officiële resultaten verloor de linkse kandidaat Andres Manuel Lopez Obrador nipt de presidentsverkiezingen in Mexico. Deze hadden plaats op 2 juli. De rechtse pro-Amerikaanse kandidaat werd officieel verkozen verklaard. De voorbije dagen kwamen echter meer en meer berichten naar boven die wijzen op flagrante en massale fraude. Hoewel de Mexicaanse rijken en Washington het graag anders zouden zien, zijn de verkiezingen eigenlijk nog niet over. Net zoals in Haïti enkele maanden geleden zijn er in Mexico grote mobilisaties om te zorgen dat de democratie zegeviert. Gisteren betoogden tussen 800.000 tot 1,1 miljoen mensen in de hoofdstad tegen deze fraude en ze eisen de hertelling van alle uitgebrachte stemmen.

Wij willen in België tonen dat we nauwlettend volgen of er een democratische hertelling komt in Mexico. Wij verklaren ons solidair met de beweging tegen de fraude.

De actie vindt plaats om 17u (tot 18u) voor de ambassade op de Franklin Rooseveltlaan 94 te 1050 Brussel (in de nabijheid van de ULB- tram 3 en 90 vanuit het Zuidstation of tram 93 en 94; afstappen halte Ster/Etoile, bus 71 vanuit het Centraal Station afstappen halte Solbosch).

Er wordt een boodschap overhandigd op de ambassade waarin we te kennen geven dat de Mexicaanse verkiezingen ook in het buitenland nauwlettend gevolgd worden.

- Neen aan de fraude! De enige uitweg is een volledige hertelling: voto por voto, casilla por casilla!

- Steun aan de PRD en AMLO in hun strijd tegen de rechterzijde en het Amerikaanse imperialisme

Voor meer informatie bel naar Wim Benda op 0486/93.78.64 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 312 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken