De recente aanval van Israël op de Palestijnse gebieden en het Palestijnse volk is een daad van terreur waarbij burgerslachtoffers vallen en civiele infrastructuur wordt vernietigd. Noch het Palestijnse, noch het Israëlische volk winnen iets bij het op de spits drijven van dit conflict. De enige groep die iets bij het conflict wint, is de Israëlische heersende klasse die via terreur het Palestijnse verzet de grond wil inboren en via een voortdurende militarisering van de politiek de aandacht van het Israëlische volk afleidt van de toenemende sociale en economische problemen in het land.

Wie verontwaardigd is over deze betreurbare gang van zaken hoeft echter niet bij de pakken te blijven neerzitten, maar kan op eenvoudige wijze, via een simpele mail aan het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, de invasie van Gaza veroordelen. Elke mail betekent een kleine steunbetuiging voor het Palestijnse volk.

Nadat ze de verklaring van In Defence of Marxismverklaring van In Defence of Marxism hadden vertaald naar het Arabisch, lanceerden de kameraden van www.marxy.comwww.marxy.com een oproep om de invasie te veroordelen. Wij vragen onze lezers om deze protestbrief te versturen naar alle onderstaande adressen.

Sir,

In a continuation of the aggressive policy of the state of Israel against the Palestinian people, your military forces have reinvaded the Gaza Strip, killed people, bombed houses, bridges and power stations, etc.

Your excuse is to free the captured Israeli soldier, but we all know that this is merely disguising your real aim which is to sow terror among the Palestinian people, to bring them to their knees and at the same time to divert the attention of the Israeli working class away from the real issues (exploitation, unemployment...) and highlight the national conflict.

We strongly condemn this new act of state terrorism and demand:

 • The immediate withdrawal of troops from Gaza!
 • Stop this present incursion NOW!
 • The immediate release of all the political prisoners!
 • Yours,

  Naam, eventuele organisatie

  Israëlisch Ministerie van Buitenlandse Zaken
  9 Yitzhak Rabin Blvd.
  Kiryat Ben-Gurion
  Jerusalem 91035
  Tel. 972-2-5303111
  Fax 972-2-5303367
  Foreign Minister's office - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Director General's office - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Spokesman's office - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Public Relations - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Zend ook een kopie naar de volgende adressen:

  UNHCHR
  Petitions Team
  Office of the United Nations
  High Commissioner for Human Rights
  UNOG-OHCHR
  1211 Geneva 10, Switzerland
  Fax: +41 22 917 9022
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Amnesty International
  The Human Rights Action Centre
  17-25 New Inn Yard
  London
  EC2A 3EA
  United Kingdom
  Fax: +44 20 7833 1510
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Human Rights Watch
  350 Fifth Avenue, 34th floor
  New York, NY 10118-3299 USA
  Fax: 1-(212) 736-1300
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  International Society for Human Rights
  Borsigalle 9
  D-60388 Frankfurt/M.
  Germany
  Fax: +49-(0)69-42 01 08-29
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Stuur daarbij eveneens een mail naar contact [{AT}] marxy.com en info [{AT}] vonk.org (vervang [{AT}] door @)

  Op donderdag 6 juli organiseert het Actieplatform Palestina ook een actie aan het ministerie van Buitenlandse Zaken om te protesteren tegen het stilzwijgen van de Belgische regering. Lees www.vrede.bewww.vrede.be

  Tijdschrift Vonk

  layout Vonk 322 page 001

  Activiteiten

  Onze boeken

  Onze boeken