Het anti-oorlogsplatform, een samenwerkingsverband van diverse organisaties, heeft beslist om drie jaar na de invasie in Irak, deel te nemen aan het internationale actieweekend tegen de oorlog en bezetting. Het platform roept op om deel te nemen aan een betoging in Brussel op 19 maart om 14u met vertrek aan het Noord-Station naar de ambassade van de VS (einde rond 16u). Wereldwijd willen sociale bewegingen hun solidariteit uiten met het Iraakse volk en de vredesbeweging uit de diverse oorlogsvoerende staten.

In 2003 heeft het verzet tegen het voornemen om deze oorlog te starten de grootste mobilisatie gekend uit de wereldgeschiedenis. Ondertussen is duidelijk geworden dat de vredesmanifestanten het bij het rechte eind hadden. De oorlog is onder valse voorwendsels en zonder mandaat van de Verenigde Naties gestart door een ‘coalitie’ onder Brits-Amerikaanse leiding. De invasie en daaropvolgende bezetting brachten chaos, geweld en leed voor de Iraakse bevolking. Het land zit economisch aan de grond.

Het anti-oorlogsplatform herinnert aan de illegaliteit van de invasie van Irak en de valse voorwendsels die daarvoor werden aangewend. Het eist een stopzetting van de bezetting en het respect voor het internationaal recht. Met de betoging wil het platform ook waarschuwen voor het concept van 'preventieve oorlogen' en de agressie tegen derde landen onder het mom van de strijd tegen de terreur of het bezit van massavernietigingswapens. Het veroordeelt ook alle geweld tegen onschuldige burgers en vraagt dat alle partijen het internationaal humanitair recht respecteren. De volledige platformtekst, een downloadbare affiche en andere informatie zal u vinden op www.geenoorlog.bewww.geenoorlog.be. Voor affiches en folders contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (NL) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (FR)

De affiche kan je hier downloadenhier downloaden.

Tijdschrift Vonk

Vonk 323 layout 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken