De eerstvolgende editie van VONK is het meinummer. Zoals elk jaar doen wij weer een beroep op uw financiële en politieke steun aan onze beweging. Met of zonder lockdown brengen wij op 1 mei ons tijdschrift uit. Deze keer brengen we zowel een papieren versie (voor abonnees en sympathisanten) als een digitale versie uit. In beiden verschijnen de meigroeten.

De doelstelling van ons strijdfonds tegen 1 mei 2020 bedraagt 11.000 euro. We haalden reeds bijna 9000 euro op. Met uw hulp kunnen we dit halen. Begin 2019 hebben we hiermee een halftijdse bediende kunnen aanwerven. We sparen nu ook voor het verwerven van een eigen lokaal. De lockdown op de activiteiten van de arbeidersbeweging heeft echter ook een negatief gevolg voor onze eigen financiën. Wij kunnen enkel op uw steun rekenen.

Wij vragen u concreet om een advertentie te plaatsen in ons blad en op onze website.

Zoals u weet krijgen en willen we geen subsidies en hebben we geen kapitaalkrachtige sponsors. Wij varen bewust een onafhankelijke koers en we bouwen onze organisatie al heel wat jaren uit met de steun van onze medewerkers, lezers en sympathisanten.

Elke lezer kan in eigen naam of in naam van een werkvloer, een vakbond, een progressieve beweging of een linkse partij een politieke boodschap, een steunbetuiging of een aankondiging kwijt in een eenmalige advertentie in ons meinummer, dit uiteraard tegen een financiële steun voor ons strijdfonds.

In dit falende kapitalistische systeem worden de rijksten steeds rijker en bezitten de 1% rijksten nu al 50% van het wereldvermogen en daarbij betalen ze steeds minder belastingen.

Er is genoeg geld in de wereld om de armoede te bestrijden, om de schrijnende levensomstandigheden in Afrika, Azië, Latijns Amerika en oorlogsgebieden uit de wereld te helpen. We kunnen niet rekenen op het kapitalisme om onze planeet te beschermen tegen klimaatopwarming en vervuiling, om een vaccin te ontwikkelen tegen het Coronavirus, om de arbeidsduur te verkorten, om de pensioenen te verhogen… kortom om het voor iedereen leefbaarder te maken wat mogelijk is mits die rijkdom eerlijk zou verdeeld worden. We hebben socialisme nodig. Snel!

U kunt kiezen uit volgende prijzen en afmetingen:

 • € 12,5  voor een advertentie van ongeveer 3 x 9 cm    
     
 • € 25     voor een advertentie van ongeveer 9 x 6.50 cm
     
 • € 50     voor een advertentie van ongeveer 9 x 13.50 cm
     
 • € 75     voor een advertentie van ongeveer 10 x 18.50 cm
     
 • € 100     voor een advertentie van ongeveer 13.5 x 18.50 cm

Reageer zo snel mogelijk en ten laatste tegen 13 april zodat de productie van ons tijdschrift niet in het gedrang komt. Stuur uw boodschap, logo, foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stort op rek: BE15 0011 3702 7330 van VONK met vermelding ‘MEIGROETEN’

Indien gewenst wordt een factuur op naam opgestuurd.

Wij hopen op een positieve reactie!

Dank in naam van Vonk - Marxistische Jongeren (IMT België).