Het offensief van het Amerikaanse imperialisme tegen de revolutie in Latijns-Amerika wordt heviger. In het vizier van Washington vinden we vooral de Bolivariaanse Revolutie in Venezuela, maar ook Ecuador en Bolivia. Venezuela in het bijzonder heeft een voorbeeldfunctie voor de arme en onderdrukte massa's van het hele continent. Door druk uit te oefenen op Venezuela hoopt men een verdere zwenking naar links op het hele subcontinent te vermijden.

De succesvolle bemiddeling van Chavez voor de bevrijding van de gijzelaars gekoppeld aan de mogelijkheden voor het vredesoverleg en de interne crisis in Colombia heeft de alarmbel doen rinkelen bij de oligarchie en het VS-imperialisme. De rol van Chavez in het bijzonder in de vrijlating van de gijzelaars ontmaskerde de hele campagne die de Venezolaanse president wil criminaliseren in de ogen van de publieke opinie.

Vandaar de brutale aanval tegen de FARC en de moord op Raul Reyes en 18 guerrillero's op Ecuadoriaans grondgebied. Het is een duidelijke daad van sabotage van de bemiddeling van Chavez. Uribe en de Colombiaanse rijke klasse is niet bereid enige vreedzame oplossing te zoeken voor het jarenlange conflict. Uribe is een marionet van de plannen van het Amerikaanse imperialisme. De Colombiaanse president beschuldigt nu Ecuador van medeplichtigheid in de activiteiten van de FARC. Chavez en de Bolivariaanse regering worden ook met de vinger gewezen voor zogezegde financiële steun aan de guerrilla voor een bedrag van 300 miljoen dollar. Op de computer van de guerrilla, bij mirakel ontsnapt aan het bombardement, zouden er plannen gevonden zijn voor het aanschaffen van een radioactieve bom!! Uribe wil nu Chavez aanklagen voor de Internnationale Strafrechtbank in Den Haag wegens ‘volkerenmoord'. Deze beschuldigingen dragen de stempel van Washington. De tactiek is duidelijk. Venezuela en Ecuador, twee landen waar een revolutie aan de gang is tegen de belangen van het Amerikaanse imperialisme en de rijke klassen, moeten worden vereenzelvigd met terrorisme.

Op het ogenblik dat deze beschuldigingen de wereld worden ingestuurd, verplaatst het Colombiaanse leger troepen naar de grens met Venezuela. Hierop heeft Chavez geantwoord met het zenden van tien bataljons naar het grensgebied om elke vorm van aanval te kunnen afketsen. Deze dreiging moeten we zeer ernstig nemen. De VS zullen niet terugdeinzen verschillende landen in Latijns-Amerika tegen elkaar in oorlog te jagen. Uribe wordt tot de tanden bewapend door Amerikaanse militairen en vormt een bedreiging voor alle andere landen. Indien Colombia Venezuela of Ecuador militair aanvalt, dan hebben deze landen het recht zich te verdedigen met alle middelen tot hun beschikking. Indien Uribe zijn land in de oorlog gooit tegen de revolutie in de buurlanden roepen wij de massa's van arme boeren, arbeiders en jongeren, de hele linkerzijde op om in opstand te komen tegen de reactionaire regering in Bogota. Het militaire avontuur van Uribe moet dan het startschot zijn van een socialistische revolutie in Colombia zelf.

De campagne Handen Af Van Venezuela verzet zich daarom tegen de agressie van Uribe en Bush tegen Ecuador en Venezuela. Wij steunen de eenheid van de volkeren en de onderdrukte klassen van Colombia, Venezuela en Ecuador. Weg met de regering van Uribe. Steun de socialistische revolutie in Venezuela, Ecuador en Colombia. Voor een socialistische federatie van Latijns-Amerika en de Caraïben.

Wil je meer informatie over Handen Af Van Venezuela mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0479/25.77.35.

Bezoek onze website www.handenafvanvenezuela.orgwww.handenafvanvenezuela.org

6 maart: bijeenkomst ter herdenking van de slachtoffers van het gewapend conflict in Colombia

in Brussel, 13 uur op het de Meeusplein