Toen bekend werd dat Donald Trump naar Brussel zou komen naar aanleiding van de NAVO-top, kwam er vanuit sociale media een spontaan initiatief om op woensdag 24 mei massaal op straat te komen. Afspraak om 17u aan Brussel-Noord.

Wij steunen dit initiatief en roepen mee op om die dag met zoveel mogelijk te zijn om onze afgunst van Trump en alles waarvoor hij staat te laten blijken!

 

Wij willen daar deze 5 boodschappen brengen:

  • Trump een zot? Ja zeker! Maar ook het gevolg van een wereldsysteem in crisis. Het kapitalisme is niet in staat om deze wereld tot een betere plek te maken. Niet economisch, niet sociaal en niet ecologisch. Politici die dat systeem willen behouden, kunnen niet anders dan die decadentie weerspiegelen. Dat is de echte betekenis van Donald J. Trump.

  • Nadat peilingen Trump eerst een meerderheid gaven voor zijn ‘Muslim Ban’, verloor hij na de massale protesten tegen dat racistische voorstel 12% van zijn steun en zo zijn meerderheid. Dat voorbeeld toont aan dat protesten, en andere strijdmiddelen, de kracht hebben om de algemene opinie te veranderen.

  • Om een alternatief te vinden tegen Trump en zijn wereld moeten we niet hopen op de traditionele partijen en politici zoals Hillary Clinton Noch in de VS, noch hier: op het einde van de dag verdedigen ze hetzelfde systeem. We zullen er zelf voor moeten strijden en ons organiseren.

  • De manier om Trump en andere rechtse politici te verslaan is om iedereen een waardig leven te bieden en zo de voedingsbodem van de verdeel-en-heerspolitiek weg te nemen. Onder het kapitalisme is dat onmogelijk omdat het de 1% kapitalisten op haar wenken bediend ten koste van de meerderheid.

  • Only socialism beats Trump!”: enkel een democratisch socialisme, een samenleving die de weerspiegeling is van de werkende klasse en de jeugd die bereid is om te strijden voor een betere wereld, kan de sociale en ecologische problemen op geplande en effectieve manier aanpakken.

Ben je het met deze ideeën eens? Contacteer ons en wordt lid!

Facebook: https://www.facebook.com/marxistischejongeren/

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken