Uitgelicht

De volgende korte, in het Nederlands vertaalde stellingen werden opgesteld door aanhangers van de IMT in Oekraïne. Ze gaan in op de oorsprong van de aanhoudende oorlog en het reactionaire effect dat deze op het land heeft gehad. Voor een internationalistische oplossing van de oorlog in Oekraïne en van alle oorlogen! Voor socialistische revolutie!

Vonk heeft, samen met haar Nederlandse zusterorganisatie Revolutie, een nieuw boek uitgebracht: Marx' Kapitaal - een leesgids. In dit boek wordt het magnum opus van Karl Marx, Kapitaal Boek 1, hoofdstuk voor hoofdstuk behandeld aan de hand van een marxistische analyse met moderne voorbeelden. Bestel het nu!

De afgelopen dagen zijn de spanningen in het conflict tussen Oekraïne en Rusland opgelopen, wat heeft geleid tot de mobilisatie van NAVO-troepen in Oost-Europese landen. In die zin, en als blijk van de slaafse onderdanigheid van onze regering aan het VS-imperialisme, heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder verzekerd dat België een "solidaire bondgenoot" zal zijn binnen de NAVO in het conflict in Oekraïne.

We hebben meer dan strijdbaarheid alleen nodig. Zelfs de meest veelbelovende bewegingen kunnen immers eindigen in rampzalige nederlagen. Daarom hebben we meer revolutionair realisme nodig en minder naïviteit.

Eerst was het bedoeld voor een paar grote evenementen aan het eind van de zomer en zou het gebruik ervan tegen 30 september aflopen. Tegenwoordig is het Covid Save Ticket (CST) of coronapas verplicht voor het bezoeken van feesten, voorstellingen, fitnesscentra en restaurants. Het is ook verplicht voor bezoekers van ziekenhuizen en rusthuizen. Sinds 15 oktober is het van kracht in Brussel en wordt het sinds 1 november in heel België gebruikt.