Volledige lijst met video's

Bekijk hier de video van de Facebook-Live over coronacrisis. De gebeurtenissen op wereldschaal volgen elkaar op in razendsnel tempo. Het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft een kettingreactie op gang gebracht, welke iedere vorm van stabiliteit in het ene na het andere land omverwerpt. Alle tegenstellingen binnen het kapitalistische systeem komen naar de oppervlakte. Duizenden mensen zijn er al overleden en honderdduizenden mensen zijn waarschijnlijk geïnfecteerd. Er is echter nog geen indicatie dat de piek van de pandemie is bereikt. Er is nog geen vaccin in zicht en niemand lijkt een redelijk plan te hebben om de situatie te overwinnen. De meeste landen handelen op eigen houtje, met maar weinig aandacht voor de adviezen van instanties als de WHO. De gezondheidszorg in de meest getroffen landen staat op springen, en de zorgmedewerkers in andere landen vrezen voor de komende weken en maanden.

In deze toespraak op het Revolution Festival 2018 bespreekt Hamid Alizadeh (redacteur van www.marxist.com) de ideeën van Georg Hegel, de Duitse denker die de filosofie van de dialectiek nieuw leven inblies.

Alan Woods, redacteur van Marxist.com, vat samen hoe het nu juist zit met Brexit. Zoals de oude Grieken al zeiden: "Zij die de goden willen vernietigen, ze zullen eerst gek worden."