Op 14 januari vielen 11 doden en meer dan 50 gewonden bij een bomaanslag op een markt nabij de textielmolens van Gul Ahmed in Quaidabad, een industriegebied in Karachi. Dit gebied ligt binnen het kiesdistrict NA-257 Karachi 19. De kandidaat voor de Pakistaanse Volkspartij (Pakistan People's Party, PPP) in dit district is kameraad Riaz Hussain Lund Baloch. Hij voert een revolutionaire kiescampagne in dit district tegen de fascistische MQM. Kameraad Riaz Lund steunt de ideeën van het revolutionaire socialisme.

Het gebied waar de bom ontplofte is historisch een bakermat voor de PPP maar de laatste jaren heeft de fascistische reactie ook hier voet aan de grond gekregen. Deze reactionairen maken altijd gebruik van angst en terreur om de massa's af te leiden van het politieke proces. Iedereen die zich verzet tegen hun maffiapraktijken kan makkelijk worden aangepakt omdat de staat en haar instellingen hen beschermen.

Vandaag is de situatie echter helemaal anders. Kameraad Riaz Lund, die nog door Benazir Bhutto aangeduid is als kandidaat voor de parlementsverkiezingen om tegen de fascisten te strijden, voert een revolutionaire campagne. Zijn campagne is opgebouwd rond de slogan ‘Wij, de onderdrukten, voeren een oorlog tegen de rijken'. Deze slogan is zeer populair onder de armen.

Het kiesdistrict NA-257 Karachi 19 bestaat uit enkele van de belangrijkste industriële centra van Pakistan. De belangrijkste textielmolens van het land liggen in dit gebied, samen met andere belangrijke industrieën zoals General Tyre en Pakistan Machine Tool Factory. De haven van Bin Qasim ligt eveneens in dit gebied. Vlakbij het kiesdistrict liggen ook de Pakistan Steel Mills. Kameraad Riaz Lund heeft daar een lange vakbondstraditie opgebouwd. Hij leidde de strijd tegen de privatisering van de staalovens, een privatisering die werd tegengehouden dankzij de inspanningen van onze kameraden in het bedrijf. De strijd van de advocaten in Pakistan en de tegenstelling tussen de rechters en de generaals is scherper geworden door de kwestie van de privatisering van de staalovens. De staat wil nu toch verdergaan met de privatisering van de Pakistan Steel Mills en wil dit ook proberen met de Pakistan Machine Tool Factory. In deze context is de revolutionaire campagne die kameraad Riaz Lund voert vanuit de Pakistaanse Volkspartij PPP een doorn in het oog van de staat en de reactionairen.  Raiz Lund

De massa's steunen Riaz Lund massaal en het lijkt er op dat hij een zetel in het parlement zal behalen. Dit betekent een nederlaag voor de fascisten en de regering van Musharraf. Momenteel is het bestuur in Karachi en in de gehele provincie Sindh in handen van de MQM en zij doen er alles aan om de mobilisatie van de massa's tegen te houden. Zij laten geen gelegenheid voorbij gaan om mensen te bedreigen en het verkiezingsproces te saboteren. In het verleden deinsden zij er zelfs niet voor terug om hun belangrijkste opposanten te vermoorden. In de verkiezingen van 2002 voor het provinciaal parlement werd Abdullah Murad Baloch verkozen als kandidaat van de PPP in het kiesdistrict PS-127. Op die dag werd het vuur geopend op een bijeenkomst van zo'n tienduizend mensen die protesteerden tegen de dictatuur van Musharraf. Gewapende aanhangers van de MQM hadden zich op de daken verschanst langs het traject waar de protestbetoging passeerde en zij openden het vuur op ongewapende betogers. Dit incident zorgde voor een golf van angst en afgrijzen onder de inwoners van Karachi. Kameraad Riaz werd zelf geraakt door twee kogels tijdens dit incident en kon slechts op het nippertje ontsnappen.

De bomaanslag van 14 januari ll. is een nieuwe poging van de MQM om de mensen te bedreigen en om de huidige verkiezingscampagne te verstoren. Zij voelen immers maar al te goed aan dat zij hun zetel gaan verliezen. De verkiezing gaat door op 18 februari en tot dan zullen zij alle middelen aanwenden om de mensen angst aan te jagen zodat zij niet zullen gaan stemmen.

De massa's zijn echter woedend en willen wraak. Zij zoeken een revolutionair alternatief om hun miserabele levensomstandigheden te verbeteren. Toen kameraad Riaz Lund een bezoek bracht aan de gewonden van de bomaanslag in het Jinnah ziekenhuis, werd hij warm onthaald. De gewonden riepen slogans tegen de MQM en tegen de regering van Musharraf. Zij verzekerden de kameraden dat de huidige situatie anders is en dat niets de massale mobilisatie zal kunnen saboteren. Elke poging om de beweging van de massa's de kop in te drukken zal de mensen alleen maar meer kracht geven om te vechten tegen de tirannie en de wreedheid. De beweging organiseert zich steeds meer op klassenlijn en de weg die zij zal bewandelen is die van de revolutie!