"Twintig jaar na de val van de muur van Berlijn"

De vierde uitgave van de winterschool van de IMT is een vormings -en discussiemoment voor socialisten uit heel Noord-Europa. Daar behoort België ook toe... Voorheen had het plaats in Zweden, Polen en Duitsland. Geleidelijk aan is deze bijeenkomst een vaste waarde geworden en kent ze een groeiend succes. Dit jaar zal geen uitzondering zijn. Je mag er deelnemers verwachten uit Zweden, Denemarken, Polen, Hongarije, Zwitserland, Duitsland, Rusland en Oostenrijk.

Discussies zijn gepland over de wereldtoestand, ecologie, de geschiedenis van de Poolse arbeidersbeweging, de toestand van de vrouwen en kinderen in Oost-Europa, is China socialistisch, wat is kunst, de burgeroorlog in Joegoslavië, de aard van de huidige crisis, stalinisme en de overgang naar kapitalisme, hoe een marxistische organisatie opbouwen in Oost Europa, Honduras, wat is democratisch centralisme, wat is de IMT enzovoort.

De activiteit vindt plaats van vrijdagsnamiddags op 5 februari tot en met zondag 7 februari. De plaats van samenkomst ligt het conferentiecentrum "Pod Sosnami" ("Tussen de dennenbomen") in Osieck [oshyetzk uitgesproken], 40 km ten zuid oosten van Warschau in het midden van het beschermde natuurpark van Masovia. De plaats is synoniem voor comfort en een toffe atmosfeer. Het verblijf, alle eetmalen incluis, kost 65 euro.

Gelieve contact op te nemen met de redactie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0479/25.77.35) voor bijkomende informatie en inschrijving voor 20 januari.

Lees hier het verslag van de vorige winterschool in Berlijn.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken