Van 10 tot 15 juni houdt de Internationale Marxistische Tendens een Wereldschool van het Communisme in Italië. Honderden activisten van over de hele wereld zullen samenkomen om te leren over marxistische ideeën.

Op het programma staan een twintigtal sessies over thema's zoals dialectisch materialisme, de geschiedenis van de bolsjewistische partij, de oprichting van de Derde Internationale, historisch materialisme, de economische theorie van Marx, de economische theorie van Marx, de nationale kwestie, enz.

Het evenement wordt live uitgezonden en is online te volgen.
Om meer te weten te komen over de collectieve luistersessies die in België georganiseerd worden, contacteer ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze School zal ook in het teken staan van een belangrijke gebeurtenis: de omvorming van de IMT in de Revolutionair Communistische Internationale (RCI). Dit is niet alleen een naamsverandering. Het markeert een belangrijke fase in de geschiedenis van onze snel groeiende internationale.

De IMT trekt duizenden jongeren en arbeiders aan die, onder de impact van de crisis van het kapitalisme, willen strijden voor het communisme. Ter gelegenheid hiervan publiceerden we een Manifest van de Revolutionaire Communistische Internationale. Dit is het oprichtingsdocument van de ICR. Het zet de fundamentele ideeën en het programma uiteen. Het maakt luid en duidelijk aanspraak op de ideeën van Marx, Engels, Lenin en Trotsky. Vandaag de dag, net als in het verleden, kan alleen een socialistische wereldrevolutie de mensheid uit de impasse halen waarin het kapitalisme haar heeft gestort. Schrijf je hier in voor de Wereldschool: schoolofcommunism.com