Globalisering

Tot grote schrik van het Establishment in Washington kondigde president Trump aan dat hij van plan was gesprekken te voeren met de man uit het Kremlin. Niemand mocht hierbij aanwezig zijn, met uitzondering van de tolken. Het is bekend dat Donald Trump allergisch is voor beleidsbriefings. Op de bezorgde argumenten van zijn adviseurs antwoordde hij eenvoudigweg dat hij geen voorbereiding nodig had voor de ontmoeting met Poetin.

Naarmate de COP21 klimaattop in Parijs naar zijn einde liep, klonken er triomfantelijke geluiden uit de coulissen die gretig door de media werden verspreid. Op zondag kwamen de zogenaamde wereldleiders unaniem met de blijde boodschap naar buiten: er zou een historisch klimaatakkoord bereikt zijn, met een bindend lange-termijnplan om een ecologisch catastrofe te vermijden. “Bingo”, zou je denken...

We publiceren dit discussiedocument over de wereldsituatie (in het Engels) met de analyse van de International Marxist Tendency (IMT). Dit document wordt wereldwijd besproken en bediscussieerd, van Karachi en Jakarta over Moskou en Lagos tot in Québec en Buenos Aires. Op het wereldcongres van de IMT dit jaar zullen eventuele amendementen besproken en gestemd worden. Dit document is een soort gids voor de politieke actie van de marxisten in de hele wereld.

De volgende Rode Dinsdag gaat door op 22 april om 19u30 in Café Multatuli, Lange Vlierstraat 6 in Antwerpen. 

Wat een jaar hebben we achter de rug! Sinds de viering van de vorige 1 mei is er veel veranderd in de wereld.